WORKSHOPS ARTY CRAFTY KERAMIEK   SABINE BLOG CONTACT
 

met je hoofd in de wolken en je handen in de klei

Dat is het motto van mijn kleiworkshops.

Er is immers niets dat ik liever doe dan mensen aanzetten om creatief bezig te zijn, om ze met hun vingers in de klei te laten wroeten, om te ontdekken, te ontwerpen, te boetseren, te draaien, te decoreren, om te mislukken en te herbeginnen, om eens volledig in het hier en nu te werken.

workshops kalender

Welkom in ons nieuw concept : Ceramicstories.be : workshops, keramiek en tools
Vanaf 1 april 2021


voor groepen - op aanvraag

Teambuilding Potten draaien

met hartjes voor kleur, kitsch en vrolijkheid

Mijn schaaltjes, bekers en tegeltjes kenmerken zich door vrolijke kleurtjes, een raar klei-krullewietjek hier en daar, of een patroon van wolkjes. Mijn collectie verandert geregeld.

Ben je op zoek naar een origineel cadeautje? Bezoek de webshop op ceramicstories.be

Kom kleien of kom gewoon eens langs

Overleiestraat 29, Kortrijk

GSM 0472.87.64.49   •   sabineskleiatelier@gmail.com

ja, maar ook denker en vooral doener.

Als kind kon je mij het gelukkigst maken met kleurpotloden, stiften, papier, verf en bovenal klei.
Ik vond het fantastisch om allerlei beeldjes en constructies te maken. Nog altijd vind ik klei de meest bijzondere materie, zo toegankelijk en tactiel. Iets wat zomaar uit de grond komt en waar je een hele wereld mee kunt bouwen.

Geboren en getogen in een horecanest liep ik braaf het te volgen pad van hotelschool en werken in de horeca. Enkele jaren later begon de creativiteit toch teveel te kietelen en ik startte met een intensieve avondopleiding potten draaien. En onmiddellijk was daar dat wow-gevoel. Potten draaien is magisch. Het moment dat je de klei optrekt en de pot vormgeeft is pure bijna vloeibare concentratie.

Nu geef ik zelf al zo'n 15 jaar les in keramiek en potten draaien voor een heel divers publiek. Ik werkte kleipakketten uit voor de educatieve dienst van een museum, gaf sessies voor Vormingplus, maakte beeldende visie-kunstwerken met teams uit de sociale sector, gaf workshops voor bedrijven, werkte mee aan projecten voor gemeentes, en gaf heel veel draai- en boetseerles aan kinderen en volwassenen. Het is gewoon zalig om deel uit te maken van mensen hun leerproces, om ambacht door te geven. In mijn workshops probeer ik mijn kennis en expertise te delen, met liefde voor de materie, steeds bijsturend op technisch vlak maar vooral met respect voor jouw smaak, stijl en tempo.

In 2017 koos ik bewust voor een atelier in hartje stad. Ik geloof heel sterk in Urban Pottery, in de Slow City beweging, in laagdrempelige creativiteit gelegen tussen de bakker en de slager.

Iedereen zou af en toe eens een creatief moment moeten inlassen! Omdat werken met je handen je hoofd leeg maakt, om eens iets persoonlijks en unieks te maken met aandacht en zorg, om eens bezig te zijn in het hier en nu, om eventjes tijd te nemen voor zichzelf en te genieten, omdat iets zelf ontwerpen voldoening geeft. Omdat handgemaakte dingen met hun kleine imperfecties zo mooi kunnen zijn.

Keramist zijn is een levenslang leerproces. Nog steeds volg ik elk jaar workshops en masterclasses. Mijn mooiste ervaringen: Tortus in Copenhagen, Dave Rogers van Vinegar Hill Pottery Uk, Pauline Hoeboer uit Den Haag. Binnenkort volg ik een workshop van Maria Meyer en op mijn verlanglijstje met stip bovenaan: Richard Dewar.
   sabineskleiatelier@gmail.com

Kan ik iets voor jou betekenen, werk ik iets voor jou uit op maat, wil je samenwerken rond een bepaald thema, event of project?