Woensdag kleidag : familieportret

 Sabine Vanbiervliet, woensdag 22 januari 2014

Vandaag terug boetseren aan de keukentafel. Niks bijzonders , gewoon met je vingers wat wroeten in de aarde tot je hoofd leeg en je hart warm is.

DIt is een hele leuke om samen met je kroost te maken. Laat hen bepalen wie waar staat, hoe de armen moeten, wie is de langste, wie heeft het grootste hoofd, moet de poes er ook bij, en oma?

Ons gezinnetje werkte ik samen met mijn zoon van 6 uit en dat bleek perfect haalbaar.

Wat heb je nodig? Ongeveer 1 kg klei en eventueel wat boetseerhoutjes, maar je kunt je ook prima beredderen met een friscostokje en tandenstoker.

Begin met een blok klei die schuin afloopt. Maak met een stokje de verdeling van de hoofden. Boetseer de hoofden door wat te wurgen waar de hals moet komen.  

Haal met je vingers de overtollige klei tussen alle lichamen weg, ook opzij en achteraan. Trek met een stokje een lijn om de benen te scheiden en haal daar eveneens wat overtollige klei weg, ook achteraan!  Werk de voetjes uit door de benen wat uit te trekken naar beneden. Duw de lichamen wat dichter bij elkaar.

Werk nu hier en daar wat bij, maar maak het niet te glad en gepolijst : Familieleden hebben hun kleine imperfecties :-). Boetseer worstjes voor de armen en duw die op het einde wat uit tot een lepeltje voor de hand. Hang de armen aan het lichaam en laat  ze mekaar maar eens goed vastpakken. 

 


Dit was een blogje over: klei, creativiteit, boetseren met kinderen

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*