Valentijn begot!

 Sabine Vanbiervliet, donderdag 7 februari 2013

Nu mijn vrienden zien dat het mij menens is en er uit de pottenbakkersklei langzaam maar zeker het sculptuur van een echte ondernemer wordt geboetseerd, overstelpen ze mij met hun goede raad. Een nieuw tactiek, mag ik wel zeggen! Eerst werd ik vooral tot grote voorzichtigheid aangemaand: zelfstandig worden, het is crisis, Sabine! Zot, en je pensioen dan? Pottenbakker worden, hallo, welkom in de 21ste eeuw! De laatste tijd echter zijn ze tweehonderd percent omgeslagen en ontpoppen ze zich tot ware verkoopsadviseurs die mij overstelpen met hun commerciële talent. Je gaat toch wel iets maken voor Valentijn, kreeg ik de laatste weken veelvuldig te horen.

Valentijn, begot! De inwendige mens is nog maar juist bekomen van de talrijke nieuwjaarsrecepties en daar wordt ons de volgende feestdag al door de strot geduwd. In vele etalages kondigt het feest van de liefde zich vol jolijt aan, dit meestal in de vorm van grote rode pluchen harten, die waarschijnlijk in massa geproduceerd worden door hardwerkende kinderhandjes ergens in benauwende fabrieken in China.

Er zijn vele manieren om je relatie onder druk te zetten en samen Valentijn vieren in een duur restaurant is daar zeker één van. Misschien zit mijn horecaverleden er voor iets tussen, maar ik krijg al koude rillingen als ik de Valentijnmenu’s nog maar lees. Op 14 februari is er nergens geen cava te verkrijgen. De liefdesbubbels daarentegen vloeien in overvloed. Een ordinair vispannetje wordt een vurig samenspel van tong en zalm overgoten met een sausje van Cupido. Alles, maar dan ook alles wordt geserveerd ”in een nestje van”. Zo’n poëtisch vijfgangen menu vol erotische verwachtingen laat ik zonder spijt aan mij voorbijgaan. Nefast voor de feestvreugde als je het mij vraagt, en al zeker in een propvol restaurant. Moeiteloos kan je de erwten in het bord van je gebuur tellen terwijl vloekende obers rondhollen met een rood hoofd. In de keuken werkt een voltallig koksleger zich in het zweet om hun publiek die avond toch tenminste een culinair orgasme te bezorgen. Ondertussen tellen ze de uren af tot deze “day from hell” voorbij is.

Mijn ideale Valentijn: gezellig in de zetel met een dekentje, een glaasje wijn, wat olijfjes en zongedroogde tomaatjes,  mijn lief die een kersenpitje voor mij warmt... ik voel me de koning te rijk in mijn eigen nestje!

Dus, lieve vrienden, ik heb jullie raad opgevolgd en iets gemaakt voor Valentijn: zie hier, het “home is where the heart is” potje! Een potje met een goed passend dekseltje vormt samen een knus huisje. De inhoud bepaal je zelf: een lief briefje, heerlijke snoepjes, de huissleutel, oorringen...

Te verkrijgen voor een vriendenprijsje... heus, er rest je nog voldoende budget voor een Valentijnsetentje in een of ander restaurant!


Dit was een blogje over: collectie, creativiteit

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*