Salon Sucré

 Sabine Vanbiervliet, maandag 12 augustus 2013

Kaartje afkomstig uit de dossiers van het Departement Verwensingen van de MInister van Unieke zaken, waarvoor dank!!!

Zo'n twee jaar geleden begonnen wij met Het Pottenatelier, aanvankelijk een beetje aarzelend en afwachtend, gaandeweg met veel goesting en vol enthousiasme. 

Bij het geven van de workshops merkte ik op hoeveel voldoening mensen halen uit het zelf maken, hoe ze er van houden om iets unieks en persoonlijks te creëren en hoe intens ze kunnen genieten van die creatieve uurtjes die ze (vaak schoorvoetend) voor zichzelf nemen! Hoe de stress en de dagelijkse beslommeringen als vanzelf van hen afvallen terwijl ze zich focussen op de klei tussen hun handen. Met je hoofd in de wolken en je handen in de klei.... Zalig om te ervaren hoe ons motto waarheid werd!  
 
En zo groeide er zo'n zes maanden een nieuw plannetje in ons hoofd! Wat als we dat genieten nu eens zouden uitbreiden? 
We droomden van een echte bomma-kamer waar je terecht kan voor een stevig ontbijt met kakelverse eitjes en krokant gebakken spek, of voor een groot stuk chocoladetaart om duimen en vingers bij af te likken.
Zo'n kamer met een koekoeksklokje aan de muur en  heel veel zelfgemaakt servies, met een sanseveria op de vensterbank en "gouden" kadertjes met vergeelde foto's aan de muur.
Zo'n plaats waar de koffie nog in een porseleinen kan geserveerd wordt,
Zo'n gezellige huiskamer waar je heen gaat om uren bij te babbelen met je vriendinnen, om zalig te genieten samen met je lief, of gewoon om te lanterfanten bij een goed boek en een verse muntthee.
En om het helemaal af te maken, waar je ook op ontdekkingstocht kan gaan in ons gezellig snuisterwinkeltje dat naast onze keramiekjes  nu ook de betoverende handgemaakte juweeltjes van Ellement, alsook de prachtige collectie nostalgische wenskaarten van Het Ministerie van Unieke zaken herbergt.
 
Dat was onze droom, zo'n halfjaar geleden... maar tussen droom en werkelijkheid....
U kent het misschien wel: verbouwen en enorm verschieten van de onvoorziene kosten, bezeten zijn van      't gedacht "wat je zelf doet, is goedkoper", 's Nachts eerst hevig dromen over lekkende buizen en afbrokkelende muren en daarna uren wakker liggen, ontzettend wispelturig en lastig doen tegen elkaar over onnozele en pietluttige details om dan de slappe lach te krijgen en het toch maar zozo te laten, van euforie naar vermoeidheid gaan en weer terug in minder dan een uur tijd...
Kortom, een chaotische tijd, maar kijk nu, we zijn er bijna, het einde is zowaar in zicht! 
 
Wij zijn dan ook ontzettend blij dat onze bomma-kamer "Salon Sucré" zal opengaan op zondag 8 september 2013. Graag verwelkomen wij u op zaterdag-en zondagochtend voor een uitgebreid ontbijt en op zaterdagnamiddag voor een lekker stukje taart of een verfrissend ijsje, voor een kannetje warme koffie of een geurende thee, voor een pittig streekbiertje of een wijntje... Ook kleinere groepen (max. 25 pers.) kunnen bij ons terecht voor een koffietafel of,een taartenfeestje, een ontbijt of een broodjeslunch, een vergadering of een receptie of gewoon voor een drink voor of na een workshop.
Wij kijken er alvast naar uit om u te verwennen!

Dit was een blogje over: Salon Sucré, Het Pottenatelier, keramiek

1 reactie(s)


Daphne op maandag 19 augustus 2013
Super super! Klinkt héél gezellig. Wij komen zeker eens een ontbijtje of een stukje taart eten!


Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*