over decoratieve schalen en een pesthumeur!

 Sabine Vanbiervliet, vrijdag 24 januari 2014

Maakt Stubru mij 's ochtends doorgaans welgezind wakker, dan was dat afgelopen dinsdag toch even anders. Op 21 januari om kwart over zeven 's ochtends jutte radiopresentator Stijn ons, luisteraars, namelijk op om onze kinderen sito presto in te schrijven voor de aankomende zomerkampen.  Want, zo beweerde hij, als we er niet tijdig bij waren, dan zouden alle leuke kampen weg zijn, en dan zou ons kind helaas heel sneu op pottenbakkerskamp moeten!

Van stomme verbazing goot ik de koffie niet in maar naast mijn zelfgedraaide mok !  Om het helemaal mooi te maken,  begon hij daarna (oké, ik geef het toe, niet gespeend van enige ironie) reclame te maken voor één of ander übercool glamourkamp waarbij je kind als het ware in de huid van niemand minder dan Astrid Bryan kan kruipen.

De terloops gemaakte opmerking over het pottenbakkerskamp bleef de hele dag sudderen in mijn hoofd!  Een kleikamp : stel je toch eens voor, wat een straf ! En wat zou ons kind daar dan wel kunnen ontdekken dat  hem zo ongelukkig zou maken? Wellicht dat iets maken met hoofd, hart en handen ontzettend veel plezier verschaft? Mogelijks respect voor handgemaakte produkten? Misschien verbazing over zijn eigen kunnen? of hoe je je eigen gefantaseerde ontwerp kan vormgeven? WIe weet passie voor de materie? En wat dacht je van gedrevenheid en wat oog voor detail?... 

's Avonds viel alles weer  in zijn plooi.  Voor de tweede  sessie van de workshop "schalen maken in keramiek" kwamen een dozijn cursisten binnengedruppeld. Vol overgave begonnen zij aan hun werk.... En al zeg ik het zelf, de resultaten zijn amaaaaaazing! Het stormpje in mijn hoofd kon gaan liggen.  

De workshop decoratieve schalen wordt herhaald in juni. En wil je je kind toch blootstellen aan de gevaren van een kleidriedaagse, klik dan hier.


Dit was een blogje over: keramiek, pottenbakken, atelier

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*