In het atelier: project jong-oud

 Sabine Vanbiervliet, vrijdag 17 januari 2014

 

Naar verluidt zijn we in deze periode van het jaar het meest vatbaar voor depressies. Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen : de kerstboom met zijn gezellige lichtjes wordt buitengekieperd, we zijn met z'n allen weer een jaar ouder, het regent pijpenstelen, op televisie is het alleen nog maar doffe ellende en Koning Winter heeft  zeker nog een paar maanden voor de boeg. Een mens zou van minder neerslachtig worden.

Maar gisteren kreeg ik zomaar de perfecte remedie aangereikt tegen zo'n winterdipje. Ik mocht met mijn atelier op verplaatsing naar het rusthuis. Er stond een project  "Jong-oud" op stapel. Kinderen en ouderen maakten samen een kunstwerk. 

Deel 1 van deze workshop hadden we in november al achter de rug. Toen boetseerden de kinderen en de oudjes een bas-reliëf van elkaars gezicht. Gisteren werd deze ingeschilderd. 

Druk ? ja zeker. Maar vooral mooi... het blijmoedig gekwetter tussen jong en oud,  de -soms ietwat onhandige, beschroomde- helpende hand van de jongere, de pretlichtjes in de ogen van de ouderen, de pittige discussie tussen beide partijen over lievelingskleuren, het aanstekelijke enthousiasme van de klasjuf, de intense samenwerking, het mooie afscheidswoordje dat de kinderen spraken aan het einde van het project...

Verbinding : ik snapte ineens helemaal waar dat over ging. . Het mag dan koud en guur zijn buiten,maar de toekomst  belooft warm en rooskleurig te worden. Geloof het maar, ik heb het gisteren zelf gevoeld!


Dit was een blogje over: atelier, creativiteit, project

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*