I'm still standing

 Sabine Vanbiervliet, vrijdag 1 september 2017

 

In het laatste jaar zaten wel wat pittige uitdagingen.  Er waren doodlopende straatjes en drama op professioneel en persoonlijk vlak. Kortom, ik werd zo vaak buiten mijn comfortzone geslingerd dat ik begon te wennen aan dat ongewisse en onzekere gebied daarbuiten. De angsten en zorgen in mijn hoofd, die daar meestal braaf en op hun gemak blijven zitten tot ze vervangen worden door nieuwe, werden dit jaar in no time realiteit.

In deze moeilijke en verwarrende periode was mijn enige houvast “blijven gaan voor mijn droom om creativiteit aan te wakkeren,  om mijn passie voor klei door te geven”. Ik duwde mezelf voorbij de angst, de teleurstellingen en afwijzingen, de vermoeidheid. Ik herinnerde me er af en toe aan dat ik geen slachtoffer was . Iedere stap was mijn eigen welbewuste keuze geweest : om voor een nieuw creatief pad te kiezen, om mijn passie te volgen, en om mijn zekerheden op te geven!

Ik kwam terecht in een klein gezellig atelier met een venster op de wereld in een heerlijke levendige buurt. En ik hield het simpel.  Klei is waar het om draait  er wordt geboetseerd, er worden potten gemaakt, servies gedecoreerd. En dat is het, geen horeca meer, geen andere activiteiten.

Ik maakte de beslissing om het op die manier te doen werken.  En het is oké als het misschien een beetje anders lijkt en voelt voor jou. Dit klei-atelier 2.0 past bij wie ik nu ben.  Afgelopen tijd leerde ik ook dat mijn vermogen om voor iets te gaan, om te bij te leren en aan te passen sterker is dan ooit tevoren.

Hoeveel keer  zou ik de volgende zin al gehoord heb de afgelopen 6 jaar : van je hobby je beroep maken, moh gow zeg, dat is toch schoane éé ! Wel, ik kan je verzekeren dat er weinig romantisch, sprookjesachtig of gemakkelijks aan is, het is eerder een angstaanjagend en onzeker pad met afgronden en vergezichten, maar  dat ‘t schoane is, dat kan ik nog altijd met volle overtuiging bevestigen!

 


Dit was een blogje over: keramiek, klei, pottendraaien

1 reactie(s)


Vera West op dinsdag 28 november 2017
Ik vind jouw website helemaal geweldig! De ideeën, je manier van schrijven en de focus puur op alles wat je met klei kunt doen. Echt te gek!
Ik herken me ook in de tegenslagen die je kan hebben als je voor jezelf werkt. Maar mensen enthousiastmeren met creativiteit is uiteindelijk toch het leukste wat er is!

Ik heb samen met mijn zusje een creatief activiteitenbedrijf in Nederland: www.artwise.nu.

Groetjes, Vera


Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*