Iets nieuws onder de zon: Servies beschilderen

 Sabine Vanbiervliet, zondag 6 april 2014

Zelf maken is hot! Naaien, breien, koken, tuinieren zijn hippe hobbies deze dagen. Hoe dat komt?

"Wat je zelf doe, doe je beter" luidt het spreekwoord. Al is dat hier niet altijd waar! Mijn taarten zijn een stuk schever dan die pareltjes van de bakker, En ons terras zou ook een stuk perfecter liggen , als er zich een professionele terrasbouwer mee zou moeien. Om nog maar te zwijgen van die zelfgebreide sjaal waar een beetje ervaren breister zo de gaten in ontdekt...

Anderen wijten de zelfmaak-hype aan de crisis, aan de economisch onzekere tijden. Misschien? Sommigen beweren dat met de handen werken wat tegenwicht biedt aan ons toenemend zittend en virtuele leven voor de computer. Kan zijn! Dan zijn er nog die beweren dat het een antwoord is op de massaproduktie, al die kleinschalige zelfmaakprojectjes...

Allemaal uitstekende redenen om zelf aan de slag te gaan. En zelf kan ik er zo ook een aantal uit mijn mouw schudden: Creativiteit jaagt de stress uit je lijf en de zorgen uit je hoofd. Je bent bezig in het hier en nu. Je creeërt iets persoonlijks en unieks!  Het is gezellig en het zorgt voor innerlijke rust.

In Het Pottenatelier is dit dan ook ons simpel hoofddoel : Mensen aanzetten tot creativiteit. Jong en oud komen hier nu al enkele jaren over de vloer om te wroeten in de klei. Ze bedenken, fantaseren, ontwerpen, creëren, boetseren,decoreren,glazuren, Ze mislukken al eens om dan met volle goesting te herbeginnen. Ze genieten!  Ze inspireren elkaar maar bovenal inspireren ze mij.

Maar... voor de kleiworkshops moet je spijtig genoeg om praktische en organisatorische redenen altijd vooraf inschrijven. En wij wilden meer. Zou het niet heerlijk zijn als je op het moment zelf kon beslissen om een regenachtige zaterdag om te toveren in een creatief moment.?  Wel, dat kan nu, op zaterdagnamiddag kun je in ons Salon Sucré terecht om servies te beschilderen en te glazuren, alleen of samen met je zus, vriendin, kleinkind, oma,...

Hoe gaat het in zijn werk? Uit onze prachtige servieskast kies je een stuk servies (schalen, suikerpotje,  theepot, borden, bekers,  allerlei kopjes, spaarvarkens...) Dan ga je aan de slag! Geen nood, wij helpen je op weg met ons inspiratieboek, voorbeelden en heel wat tricks en tools.) Daarna glazuren wij jouw serviesstuk met een stevige glanslaag zodat het vaatwas- en microgolfobenbestendig is. Een weekje later mag je het afhalen (of het wordt opgestuurd.) Je hebt al seriesstukken vanaf € 15 , het bakken en de verfjes zijn inbegrepen.Je kunt zo zelf persoonlijke cadeautjes maken!  Een aperoschaaltje voor moederdag, Een spaarvarken met naam voor een communicant, een geboortebordje... of gewoon een serviesstuk om je eigen feesttafel op te smukken.

Terwijl je je creativiteit de vrije loop laat, kun je in ons Salon Sucré ondertussen nog steeds genieten van een stuk heerlijke chocoladetaart, een verse muntthee, warme appelstrudel met ijs en slagroom of een verwenkoffie.... Uiteraard zijn ook de niet-creatievelingen meer dan welkom om de inwendige mens te verwennen :-)

Wil jij ook eens kennismaken met het beschilderen van servies? Kom dan samen met je vrienden naar onze verwenavond om het eens te proberen? We maken er alvast een fijne gezellige avond van met heerlijke tapas en een wijntje!  

En er is meer. Binnenkort kun je bij mooi weer ook op ons workshopterras terecht om servies te beschilderen. Daar wordt vol overgave aan  gewerk, zoals je ziett!


Dit was een blogje over: keramiek, creativiteit

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*