Dierenurnes

 Sabine Vanbiervliet, dinsdag 11 juni 2013

Meestal is het één en al kitch, vrolijkheid en kleur wat de klok slaat in Het Pottenatelier maar vanochtend legde ik de laatste hand aan een ietwat andere bestelling. Op het eerste zicht lijken het typische snoep- of suikerpotjes, maar niets is minder waar, het is een bestelling voor een crematorium: urnen voor katjes, honden en konijntjes.

Beetje raar? Dat dacht ik eerst ook, maar wie een huisdier heeft, is daar vaak ontzettend aan gehecht. Geen wonder, dierenliefde is -in tegenstelling tot mensenliefde- altijd wederzijds en onvoorwaardelijk. En al heb je nog zo’n rotdag achter de rug, de hond begroet je altijd vol enthousiasme met een kwispelend staartje! Voor hem ben je immers het middelpunt van zijn bestaan!  Vandaar dat sommige mensen blijkbaar kiezen voor een mooi afscheid van hun gestorven huisdier in een dierencrematorium.

Ik mocht er eens een kijkje nemen. Het was een bevreemdende ervaring, het sereen ingerichte crematorium, met rouwkamertjes en sfeervolle decoratie, de verdrietige mensen, de gestorven hond...

Bijzonder aan mijn pottenbakkersleven is dat het me soms in werelden brengt waar ik anders nooit zou komen! Echt heel ver van mijn bed, dit, maar op een bepaalde manier toch schoon, heel schoon!


Dit was een blogje over: keramiek, pottenbakken

0 reactie(s)Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*