De schatkamer van mijn verbeelding

 Sabine Vanbiervliet, donderdag 23 februari 2012

Deze week gaven wij in Het Pottenatelier een kunstdriedaagse voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Het was in één woord inspirerend : vijftien kinderen (plus onze eigen vijf pagadders) gaven in deze drie dagen het beste van zichzelf: er werd ontworpen, gedraaid, geboetseerd, geschilderd en gemozaïekt dat het een lieve lust was.

Een van de leukste opdrachten was “zelfportret van mijn binnenkant”. Hele mooie resultaten kwamen hieruit te voorschijn. Maar ook het maken was pure fun !

We begonnen met de buste: de schouders werden met worstjes gemaakt, en het hoofd bestond uit een gedraaide pot, die dan aan de schouders vastgehecht werd.

Het hoofd aan de bovenkant werd wat uitgehold, want die schatkamer, die is bij kinderen natuurlijk een stuk groter dan bij volwassenen. Het hart mocht zeker niet ontbreken, daar werd ook een stukje uitgehold, hart en hoofd horen immers samen.

En toen begon de pret ! De fantasie draaide op volle toeren: de deugnietjes boetseerden horentjes op het hoofd, iemand die graag lekkere dingen ruikt, maakte van zijn neus een bloem. De dierenverzorger in spe bezette zijn hoofd vol met olifanten, slangen, leeuwen... Een ander, die alles op een rustig tempo doet, voorzag de bovenkant van haar hoofd van een reusachtige slak. Een paardenmeisje zorgde voor twee paardenoren en een hoefijzer, nog iemand kon zich erg verheugen op een geschenkje en boetseerde dat op haar hoofd…En zo kan ik nog uren doorgaan. Een grenzeloze verbeelding…super ! Wil je nog foto’s zien van de workshop? Kijk dan eens op onze facebookpagina !


Dit was een blogje over: klei, keramiek, workshop kinderen

1 reactie(s)


Inez op zondag 26 februari 2012
Jade heeft erg genoten van de workshop, het smaakt duidelijk naar meer, veel meer :)
Ik heb je een award gegeven, zie mijn blog voor meer informatie.
Inez


Laat een berichtje achter!

Naam*

Website

E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)

Mijn berichtje*